fredag 22 juni 2012

Inte så roligt midsommarbesked:17 världsbanker får sänkt rating, eurokrisen förvärras
Det var nyheterna i morse om den ständigt närvarande EUrokrisen. Moody´s sänker ratingen för 17 stora banker i världen. Osäker utlåning, för stora skulder, för små och osäkra säkerheter. Ratingsänkningen kommer att försvåra  och fördyra upplåningen än mer vilket minskar konsumtionen och tillväxten i hela ekonomin.

Samtidigt kommer förslagen
om finanspakt, där EU bestämmer över enskilda länders budgetar och ekonomi allt närmare, när oppositionen och regeringen i går i Tyskland ställde sig bakom kraven. Bankunion, eurobligationer, finansiell union - allt i riktning mot mer överstatlighet är följderna av krisen.
Det vore roligt om Grekland kunde slå Tyskland i fotboll i kväll bara för att...

Men roligt  besked om att fisken återhämtar sig i Östersjön
Det är verkligen något att glädjas åt, fiskare som jag är både i fjällen och i skärgården. Torsken, strömmingen, skarpsillen, rödspotta, slätvar, skrubba, lax och strömming ökar. Vackert.

Men havs- och vattenmyndighetens förbud för kustnära strömmingsfisket är något som förbryllar, förargar och som man förbannar
Obegripligt och ofattbart korkat. Utvidga det kustnär fisket lilla kvot på 2 procent i stället. Gör om EU:s hela fiskepolitik. Gör som Eskil rösta nej till dumheterna.

Och Glad Midsommar
önskar jag alla läsare, följare och andra som nu ägnar sig åt en trevlig midsommarhelg. Det är Sverige och det är absolut inget fel på det. Välkomna alla som vill vara med.

För övrigt ska vi nu äta en liten sillunch och sedan börjar dansen på Bygdegården vid 14.00-tiden och då blir det små grodorna med Emma, Sara och Hanna. Och Stoffe och Stina firar med kompisar i Värmdövik.

Inga kommentarer: