måndag 25 juni 2012

Ny egyptisk president med bismak
Naturligtvis gratulerar vi Muhammad Mursi till segern i presidentvalet. Han vann med 52 procent mot 48 över generalen Ahmed Shafiq med kraftiga rötter i Mubarak eran. Att vara hårt knuten eller till och med uppknuten till Muslimska brödrasskapet är dock inte lättare eller bättre. Pest eller kolera blev polera eller kest. Men ingen ska dömas i förväg. Mursi ska naturligtvis få chansen och visa att han kan ta vara på och förvalta segern på ett bra sätt för det egyptiska folket.

S-kritiserar varandra med nya boken från PO-Edin, Bertil Jonsson och Leif Hägg
Det är en riktig avhyvling som "Den gamla LO-borgen" delar ut i boken "Så tänkte vi på LO - och så tänker vi i dag". Det är framför allt en stenhård kritik mot Ingvar Caralsson och Kjell-Olof Feldt för att man för enkelt föll för "nyliberalissmens" avregleringar och inflationsbekämpning för att minska arbetslösheten. Låg inflation före hög arbetslöshet är något EU och EU-grundlagen slagit fast. Det borde Carlsson ha tänkt på när han på hösten under ekonomikrisen 1991 öppnade för EG-medlemskap.

Men varför säger man inget om Palme?

Och den riktigt stora frågan, vad vill man göra åt saken nu och vad säger man till Löfven?
Vill Edin och Jonsson att Löfven ska riva upp valfrihetsreformerna, avregleringarna, den ökande mångfalden? Ja eller Nej? Det är huvudfrågan.

För övrigt har vi nu varit i Kungshamn, Smögen, Hovenäset, Hunnebostrand och Bovallstrand och köpt lite bräder och lister....Nu tar vi fram hammaren för det ösregnar ute.

Inga kommentarer: