lördag 16 juni 2012

Grekland. EUropa och världen håller andan.
I morgon är det val i det värsta eurokrislandet Grekland. Inget emot greker. Det är inte de som skapat problemen. Det är EU och euron som är skulden. Det är EU som inte följt upp de två dominerande grekiska partiernas hejdlöst korrupta politik. EU fick euron trots en redan då totalt havererad ekonomisk politik. Det skulle EU ha kollat. Deg gjorde man inte.

Det är  två korrupta politiska partiers fel.
Vänsteralliansen Syriza vill upphäva överenskommelsen med EU och IMF om hårda åtstramningar för att få nödlån. Nea Demokrati som ligger näst bäst till vill det inte. Hur än valet går förlorar grekerna och det är EU:s och eurons fel.

Det är därför tjänstemännen i EU-kommissionen vill ha utökad makt
för att från Bryssel kunna styra medlemsländernas budgetar, penningpolitik, finanspolitik och banker. Tjänstemännen med Barroso i spetsen vill ha en gemensam EU-skattepolitik, en gemensam EU-budget, med samordnad utgiftspolitik, en bankunion och en politisk union. Var det detta svenska folket röstade för 1994?

Landsbygden missgynnas: Miljöpartiet slår mot centern
Regeringen vidgar klyftan mellan stad och land skriver Gustav Fridolin och Tina Ehn på www.dn.se/debatt i dag. Mp vill behålla bibliotek och skolor över hela landet och gynna lokal produktion vid upphandlingar. Inga revolutionerande förslag. Men budskapet handlar inte om det utan just om att det är Mp som slåss för landsbygden och C som slutat göra det i Alliansen.

För övrigt hade vi en väldigt trevlig våravslutning på Mälarångaren Victoria i går med landstingsgruppen. Mycket prat, sång och dans på bryggan.

Inga kommentarer: