fredag 1 juni 2012

Rätt av USA och Clinton- Ryssarna måste sluta att obstruera om kraftfulla insatser mot al-Assad
Det är en av svagheterna med  FN:s säkerhetsråd att varje land har vetorätt. Ryssrna har egna egoistiska affärsmotiv för att inte kritisera Syrien. Det är rätt att Hillary Clinton att nu hårt kritiserar Ryssland för den linjen. Ryssland stoppar nu varje förslag om ett FN-ingripande militärt, precis som i Libyen, också mot Syrien. Vi kan inte se på hur regimen dödar hundratals människor varje vecka.
NU kritiserar även Merkel den syriska regimen hårt och någonstans finns. Vapenvilan är bara ett sätt för al-Assad att skjuta kritiken mot hans regim framför sig. Och Sverige? Carl Bildt?

Vårt läge i Centern är allvarligt - Lyssna på "Gamla centern" som Håkan Larsson
Det är ett svårt läge för Centern. I dag minskar vi ytterligare i DN/Ipsos väljarbarometer, även om det är marginellt. 4.7 procent är inget man hurrar för. Det är rätt att det krävs tid, som Annie Lööf, säger. Hon är inte oroad säger hon också, men det bör hon vara.
Var är den gamla centerideologin? Var är ekohumanismen? Var är decentraliseringen? Vi måste stärka den gröna centern? Lyssna på "Gamla centern" som Håkan Larsson. Läs vad Arne Gunnarsoon och Görel Thurdin  skriver i nya numret av tidningen C. Kanske en "seniorgrupp" med stöd till parti och partiledare kunde vara något?

För övrigt ska jag nu in på möte om "Din kompetens vår möjlighet" med handikapporganisationerna. Sedan blir det Skärgårdsmässan och centerns stånd på Djurgården.

Inga kommentarer: