söndag 3 juni 2012

Det händer mycket positivt i Värmdö
Köp av Gustavsbergs hamn, 
Det är roligt att det nu händer en massa positiva saker i Värmdö. Kommunens köp av Gustavsbergs hamn av Landvik är en fantastisk framtidssatsing. Hela hamnområdet från den gamla porslinsfabriken kan nu planeras enklare av kommunen med framtidssatsningar med fler företag, turism, bostäder.

Projekt Levande kust
I veckan invigde miljöminister Lena Ek och vår kso Lars-Erik Alversjö projektet levande kust som ska
minska övergödningen i Bkjörnöfjärden och Säbyviken. Utsläppen av kväve och fosfor från enskilda avloppsanlägningar och bottensediment ska minska. Vi ska ha levande kuster och skärgårdsvikar.

Artipelag öppnar
I dag öppnar Baby-Björns fantastiska konsthall på Hålludden. Konst, musik, film i samklang med naturen. Natur- och kulturupplevelser hand i hand med "Platsens själ". 10 000 kvadratmeter i tre plan,filmstudios, utställningshallar, restauranger för 400 personer. Fantastisk arkitektur. Roligt för alla besökare och roligt för Värmdö.

Skärgårdsmässan
Skärgårdsmässan är inte bara Värmdö, men vi är med på väldigt många ställen med utställningar och lokalt producerad skärgårdsmat där Värmdöbor finns med. Det är också roligt att varje åra träffa gamla bekanta och vänner i skärgården. Landsbygdsminister Eskil Erlandsson hade mycket positivt att säga om växtkraften i skärgården och Värmdö är där mitt i.


Och nu åker jag till invigningen av Artipelag

Inga kommentarer: