tisdag 12 juni 2012

Dålig start på fotbolls -EM, men vi kommer igen
Ja,vilken är den största nyheten i dag i den nationella världspressen? Är det eurokrisen eller kritiken mod M-förslaget om en välfärdsinspektion? Nej det är Sveriges match i går mot Ukraina och förlusten med 2-1. Det startade bra med Zlatans första snabba mål. Sedan gick det sämre. Nya tag, gossar. Det lossnar.

Bra att Centern och Mikael Arthursson reagerar på M-fadäsen med en välfärdsinspektion
Det var ett underligt utspel i helgen med Moderaternas Välfärdsinspektion från partisekreteraren Kent Persson. Det blev inte mindre underligt när det kom fram att ett sådant förslag redan är på väg. Bra att Centern också talar om att sådana här utspel där ett parti redan väckt frågan och den är på väg att genomföras skadar Allianssamarbetet.

S i landstinget: Moderaterna missköter SL
Det är vad socialdemokraterna säger i dag i DN Sthlm. Det säger en del av vad som kommer att dominera i landstingsdebatten om budgeten som startar i dag med två dagar och två kvällar. Det finns sanning i kritiken. Att ersättaa 6 busslinjer i Sthlm med sex spårvagsnlinjer var inget bra förslag från M.Hela hanteringen av frågan om sjötrafiken och framtidens upphandling var också minst sagt underlig. Där fick M backa när C och Fp satte ned foten. Det är fortfarande Waxholmsbolaget som ska vara stommen i skärgårdstrafiken. Det ska jag säga i dag i debatten

Nu tar jag cykeln och åker in till landstinget...nej inte hela vägen bara till Hemmesta Vägskäl och SL-bussen.

Inga kommentarer: