söndag 11 januari 2015

Blev det någon nystart för Nya moderaterna , eller? Läget är inte så ljust med decemberuppgörelsen och opinionsläget, men Batra kan noga nystarta.
Det var en tack och avskedsföreställning med Fredrik Reinfeldt först och Anna Kinberg Batra sedan.
Jag är inte imponerad över valberedningens arbete. Inte i närheten av den halvåriga nomineringskanpanjen för de tre kandidaterna i Centern, men M hade ett annat läge med nyvalsschabblet.
Möjligheterna att förankra valet i landet var inte stor på grund av den korta tiden, men viljan fanns nog inte riktigt heller i ett så toppstyrt parti. Det känns som om Batra har en uppförsbacke ute i landet.

"Sverige kan mer", var Batras besked  och slogan sådär tio gånger i talet. Inte fel och riktigt bra också, men nu gäller det för Batra och M att visa det och...mer komvux och lägre skatt på arbete efter 64 är bra men inte Nato.
AKB började med integrationen som den politiska fråga hon först lyfte i talet. Det är här moderaterna och Sverige "kan mer". Det  var bostadsbyggande och det var jobb. Alla ska kunna läsa på komvux, oavsett bakgrund, utbildning och tidpunkt i livet, som jag fattade det. Bra, det också. Detsamma med förslaget att alla som jobbar efter 64 ska få lägre skatt. Utmärkt för de som vill arbeta lite längre.

Utredningen om Nato,däremot är inte bra. I det spända politiska läge vi nu har i Europa är det ingen som vinner på det. Vi ska stärka samarbetet i Norden, vi ska behålla den militära alliansfriheten. Vi ska inte provocera Putin och Ryssland till dumheter.
Vi ska däremot stärka vårt försvar främst försvaret av Sverige, flyg, u-båtar, landförsvar och civilförsvaret. Men att gå med i Nato, med en halvhitler i Ryssland, Nej.
För övrigt hade vi ett jättetrevligt födelsedagskalas, det tredje i raden , i går med hela familjen och Emma, Sara och Hanna som tyckte det var jättekul att vara servitriser på festen. 

Inga kommentarer: