lördag 10 januari 2015

En födelsedag som jag aldrig glömmer terroristerna skjuts ihjäl, flera ur gisslan också. Frankrike och Världen lever i skräck. Vad är det som händer? och vad blir nästa...?
Så tror jag många tänker. Och visst finns risken att det som skett stärker de mörka krafterna. Om två år är det presidentval i Frankrike och Marin Le Pen fick 25 procent i EU-valet.Alla andra nationalist och främlingsfientliga partier som vuxit fram i Europa får medvind. Men terrorister och havererade människor är få, säger någon.Ja,men det behövs bara en för att skapa terror och döda många.

Jag känner det jobbigt att vara emot euron och här ha ett parti som Nationella Fronten som också är det men som sedan har åsikter som att stoppa invandringen på sitt program.
Det är inte roligt, och det blir inte roligare av att många av de nationalistiska och främlingsfientliga partierna som vuxit fram i Europa också har samma uppfattning. Och euro- och finanskrisen har tyvärr medverkat till att skapa grogrund för dessa partier.

Intressant nu att Merkel som under hela eurokrisen medverkat
till enorma satsningar för att rädda euron, totalt 240 miljarder euro, nu har gått ifrån den linjen och säger, ok, vill Grekland inte följa vad vi kräver i form av åtstramningar, så ok, låt landet gå i konkurs och lämna euron. Grekland har lurat både EU och omvärlden med sin usla ekonomi, så låt dem lämna euron.

Och om några timmar efter sedan detta skrivs håller Fredrik Reinfeldt sitt sista tal som partiledare och Anna Kinberg Batra håller sitt första. Men några majoritetsval i enmansvalkretsar vill vi inte ha som dn.se/kolumnen skriver i dag.
Då får vi en permanentning av blockpolitiken som vi redan har för mycket av.
För övrigt blir det nu snart födelsedagskalas igen nu med familjen Micke, Åsa Stoffe, Emma, Sara, Hanna, Sonja och Han, födelsedagsbarnet. Melon inhandlad, tårta inhandlad...

Inga kommentarer: