tisdag 6 januari 2015

Bra att Sverige och Tyskland nu driver på för att alla EU-länder ska ta emot kvoflyktingar efter storlek, befolkning och ekonomisk situation
Det är ett måste om flyktingmottagandet ska öka i Europa. Alla länder måste ta sitt ansvar. Det går inte med tvingande beslut. Det är varken bra eller möjligt. Men om det ställs krav som bygger på frivillighet och det tas fram ordentlig information om hur många flyktingar varje land tar emot får vi både en intern och en extern debatt. I den interna debatten kommer oppositionen att sätta press på regeringen om mottagandet inte uppfyller kvotkraven. Också extern debatt ökar. Där kommer andra länder som i dag Sverige och Tyskland att argumentera för att alla länder måste uppfylla sin kvot. Vem vill inte bli omvald hemma,...? Kanske måste vi lyssna på oppositionen? och Vem vill ha ett dåligt rykte utomlands?

Vi måste se över systemet med visstidsanställda timanställd, projektanställd, bemanningsanställd, vikarie, trainejobb
Det ser inte bra ut på svensk arbetsmarknad att de visstidsanställda inom äldrevården blivit 28 000 fler på fem år. De har lägre lön, jobbar fler delade turer, får sämre kompetensutveckling och får ofta sämre förmåner.
Nu är inte detta hela sanningen. Det är bättre att få något jobb överhuvudtaget än att gå arbetslös. Det är bättre att få en visstidsanställning än att gå arbetslös. Det tycker nog de flesta som söker jobb. Men det är tiden....Hur länge ska kan ha ett visstidsjobb? Hur länge ska man vara osäker om framtiden? Ekonomin, utvecklingsmöjligheterna? Jag har inget bra svar men frågan måste belysas ordentligt. Kommunal har tagit fram en rapport med siffrorna ovan. Det är verkligen inte bra. Anställning ja, men också trygghet.
För övrigt var vi och uträttade några ärenden inne i Stockholm i går och åt också en god gullaschsoppa med lite tilltugg på Tiffanys på Götgatan. Söder är bäst.

Inga kommentarer: