fredag 9 januari 2015

Mördarna i Charlie Hebdot sköt ihjäl en polis som var muslim - jakten på mördarna tar upp all mediaplats, men mördarna måste gripas och ställas inför rätta
En fruktansvärd terrorattack. Liv är inget värda.Terroristerna skjuter en skadad polis i huvudet som visar sig vara muslim...hat, hat. Mördarna har lokaliserats när detta skrivs till en ort nordöst om Paris. Mördarna måste gripas. De ska helst inte dö martyrdöden utan kunna ställas inför rätta.

Vi måste skapa en plattform för dialog mellan olika religioner. En internationell religionsorganisation som söker dialog och som kan medla i religiösa konflikter
Jag skrev om detta i går. Det är inte enkelt, men det borde gå att skapa ett internationellt religionsinstitut, eller organisation som tar sig an konflikter och försöker medla när händelser som Muhammedkarikatyrerna inträffar.

Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke ska ha kredit för snabba reaktioner och förslag på sådant som berör hennes ansvarsområden som minister.
Artikeln i dag dn.se/debatt är ett utmärkt svar på frågor jag ställer ovan; hur stärks arbetet mot våldsextremism.Hon har själv flera bra svar. BRÅ, brotsförebyggande rådet har fått i uppdrag att kartlägga trakasserier mot personer utsatta för hot,ökad hjälp till människor som vill lämna extremistmiljöer, mer förebyggande arbete för att minska utländska stridande och en nationell strategi mot islamofobi. En bra kulturminister.

Roligt och positivt att engagerade personer som Maria Wetterstrand och Anders Wijkman får viktiga uppgifter som ordförande i Miljövårdsrådet respektive Miljömålsberedningen.
Bra initiativ och förslag från Åsa Romsson, och politiskt förståndigt eftersom hon får draghjälp av mycket kunniga personer.
För övrigt så bjöd min bror Håkan och Eva på en helkväll med fördrinkar hos dem, och fanstastisk middag på italienska restaurangen Ezperanza på Drottninggatan i går; min födelsedagspresent i dag. 


Inga kommentarer: