onsdag 14 januari 2015

Moderaterna nystartar med Batra och nye partisekreteraren Thomas Tobé i dn.se/debatt med försiktiga frågor och svar, men inga förslag.
Det finns inget nytt i artikeln. Det finns inget sensationellt i artikeln. Det finns inget som väcker uppmärksamhet så att man lyfter på ögonbrynen. Det nya slagordet "Sverige kan mer" lyfts åtskilliga gånger, men det säger ingenting.

De politiska områden man tar upp i artikeln - visar kanske några nya vinklingar
Först kommer en ansvarstagande ekonomisk politik med ordning och reda. Som tidigare men med nya ledare. Bättre integration. Kanske lite annan vinkel ändå att bättre ta vara på människors potential. En tryggade välfärd i hela landet.Här kommer lite förtäckt kritik mot valfriheten där man säger att den måste garantera likvärdig kvalitet i hela landet. Livspusslet måste underlättas, men inget om hur. Tryggheten från brott måste öka med bättre kunskap och förebyggande insatser. Inget sensationellt. Bättre säkerhet och tre rader om klimat och miljö....
Sverige kan mer. 
Det kan moderaterna också, i varje fall visa lite mer. Men ändå tydligt att man nu vill ta ledningen i att "modernisera Sverige" som jag hann höra i Stefan Löfvens inledning i riksdagsdebatten på morgonen.

Bra av Federley i EU-parlamentet att inte bara hurra för nya terroristlagar
Förstärkning mot terrorbrott behövs. Samhället måste kunna möta terrorister och folkmördare..
Det måste dock ske så att inte hela samhället drabbas av minskad integritet och förföljelse. Uppgifter om flygpassagerare är en sådan fråga. Tänk först,särskilt i dagens upprörda läge
För övrigt ska jag nu läsa lite inför debatten i morgon om Sverige 20 år i EU med framtidsministern Christina Persson och förra EU-ministern Birgitta Ohlsson på Svenska Institutet,Inga kommentarer: