torsdag 15 januari 2015

En både sansad, underhållande och frän partiledardebatt, där Sd tyvärr får stort utrymme med sin misstroendeförklaring.
Två nya politiska uttryck har vi fått höra under januari. Statsminister Stefan Löfven talar om "moderniseringen av Sverige" och Anna Kinberg Batra återkommer med sitt "Sverige kan mer". Vem kan ha något emot dessa etiketter? Vem är emot modernisering? Vem är emot att göra mer?Men det hör till och och jag tycker både Löfven och Batra kan vara nöjda med sina insatser, liksom också Annie Lööf.

Men jag tycker inte man ska använda uttryck om att "nu ska vi sätta käppar i hjulet
för regeringen", eller "nu ska vi stoppa så många förslag från regeringen som möjligt". Det är lite barnsligt. Betyg från fyran får Björklund hålla på med, men det är fel väg. Centern ska ta upp integrationen som en huvudfråga för de som kommer hit och för att möta Sd.

Valet i Grekland kan spä på eurokrisen och öka motsättningarna mellan Nord och Syd i EU
Euron har ställt till med mycket elände. Alla,utom Jan Björklund och Carl B Hamilton, förstår sedan länge att det inte håller att ha en gemensam valuta och penningpolitik i länder som är så olika. Detta särskilt om man inte uppfyller kraven på statsskuld och budgetunderskott som Grekland inte gjorde.

Vänsterpartiet Syriza ser ut att vinna valet - de vill skriva av alla skulder men behålla euron
Det går inte ihop. Tyskland och Merkel har hittills slagit vakt om EMU till varje pris och att Grekland ska behålla euron, men har nu vänt och då kan vad som helt hända. En Grexit ökar krisen i Europa.
För övrigt har jag nu sänt iväg ledaren för KOMPASS tidning Destination där vi nu glädjer oss åt att också Täby är medlemmar och vi nu är ett 15-tal kommuner i Sverige som vill satsa på spårbilar. Spårbilen kommr.


Inga kommentarer: