onsdag 7 januari 2015

Positivt att polisens storsatsning mot kriminalitet och vapen i Göteborg har gett resultat,men det krävs mer djupgående insatser för att få med sig ungdomarna i en mer positiv livsstil
Det är tragiskt med de kriminella gängen som fördärvar tillvaron för omgivningen, tryggheten  och även kringboende som får en negativ stämpel av städer och stadsdelar med hög kriminalitet.
Positivt att skottlossningarna i Göteborg har minskar,från 57 skjutningar 2013 till fem 2014. Bevakning av gängen och beslagtagning av vapen är en av orsakerna.Bra, men orsaken, orsaken....

Vi måste gå djupare och få med ungdomar i samhället,
där det viktigaste är jobb och utbildning. men också idrott och föreningsliv som ger många kontakter. Det civila samhället kan göra mycket. Allt behöver inte handla om polisinsatser för 100 miljoner.

Det brittiska valet den 7 maj blir avgörande för hela Europa. En framgång för UKIP kan tvinga Cameron till en tidigare tidpunkt för folkomröstningen om EU.
Vinner Tories valet i maj har Cameron lovat en folkomröstning om Storbritanniens medlemskap i EU under 2017. Partiet UKIP som vill lämna EU ligger kring 15 procent.Om de gör en stor valframgång måste kanske Cameron tillmötesgå deras krav på en ännu tidigare folkomröstning om EU. Det kommer att skaka om hela EU. Liberaldemokrarerna, som Cameron samarbetar med, har gått bakåt och det gör det ännu svårare för tories.

Blir det en folkomröstning om EU kommer det först att handla om en omförhandling av villkoren
för medlemskap där Cameron har en lång lista på frågor som skall föras tillbaka från EU till Storbritannien. Det påverkar också andra länder med liknande listor som Nederländerna som har 47 frågor på sin lista. Vi ska självfallet också kräva en omförhandling av vårt avtal där ett formellt undantag från euron ska föras in i avtalet och rovdjursfrågor avgöras i Sverige och inte i Bryssel.
För övrigt ska jag nu in till min naprapat som ska försöka göra  något åt min onda höft. Inte så roligt, men Stefan är trevlig.

Inga kommentarer: