måndag 5 januari 2015

Jas-affären tär på samarbetet  med Mp och V i regeringen. Med Löfvens bakgrund är det en självklarhet för honom.
Vi ska vara stolta när ett så stort land som Brasilien köper svenska Jas-plan, säger Löfven när han besöker det brasilianska företaget Embraer som ska sätta ihop de 36 Jas-planen som Sverige räknar med att sälja till Brasilien. Hans svar politiskt om affären är att "Brasilien är ett demokratiskt land som fattar sina egna beslut". Åsa Romsson säger att affären är "beklaglig". Jonas har jag inte sett givit någon kommentar, men han hurrar inte. Affären tär på regeringssamarbetet.

Jag förstår Löfven med sin bakgrund som ordförande i Metall. "Detta ger arbetstillfällen", säger han också. Han har aldrig politiskt sysslat med nedrustningsfrågor. Jag har inte hört honom tala om det ämnet överhuvudtaget. Sverige ska inte sälja stridsflygplan till krigförande stater och diktatur. Brasilien är ingen sådan stat. Ändå känner jag lite i själen att 40 miljarder på stridsmedel...

Vargdags igen med en otrolig massa byråkrati i och mellan Sverige och Bryssel. om man läser artikeln i   dn.se/nyheter så nämns orden domstol och överklaganden så där 8-10 gånger var.
Det är otroligt och helt fel att EU ska tala om hur många vargar vi ska ha i Sverige. Hela DN-artkeln är bara domstol och överklaganden, i sista instans till EU-kommissionen och EU-domstolen. Det här är en av de frågor Sverige ska omförhandla om det blir ett sådant läge efter Camerons folkomröstning 2017 i Storbritannien. Sverige har klarat detta själv i tusentals år och ska fortsätta göra det.

Och så stoppas en kärnreaktor igen i Oskarshamn, nu är det O3. O2 står också stilla och skall "moderniseras" och startar inte förrän till sommaren.
Det är bara O1 som levererar ström, just nu... Kärnkraften håller på att avveckla sig själv, därför dubbelt obegripligt att Finland satsar på ännu en ny reaktor för sådär 35-40 miljarder...
För övrigt åker Sonja och jag nu in till stan på trettondagsafton och skall hitta på något roligt.

Inga kommentarer: