fredag 15 september 2017

"Alliansen har brutit samman" är den stora svarta rubriken på DN:s förstasida i dag.dn.se/nyheter Ja, detta är en motgång, här bröt det samman i misstroendefrågan, illa, men samarbetet fortsätter.
Ungeför så ser jag läget och det är också det bästa i dag. Annie Lööf och Jan Björklund gjorde precis vad de sagt kan komma att ske om något nytt inträder i misstroendefrågan mot Hultqvist. Det sa man redan i juli och nu har det skett.

Statsministerns, statssekreterare, hans närmaste medarbetare, Emma Lennartsson valde att avgå när det blev känt att hon fått information om säkerhetsläget på Transportstyrelsen tidigare än hos sagt innan.
Det betyder att statsministern hade informationen på sitt kansli innan försvarsministern fick det. Enkelt uttryckt han visste om de lagliga bristerna i hanteringen, som han kallat "ett haveri" tidigare än Hultqvist och då ska inte något misstroendevotum riktas mot Hultqvist. Ska det riktas mot någon är de ju statministern.

Men nu är det "dags för sans och balans" säger Annie och det är precis vad det är. Tänk nu först. Det tycker Ebba Bush "är överord", dn.se/nyheter
Det tror jag inte svenska folket tycker. Nu räcker det med misstroende mot Alliansen missar.




Inga kommentarer: