torsdag 21 september 2017

Budgeten igen: S fick verkligen stort genomslag och nådde stora grupper i svenska folket med barnbidrag, sänkta pensioner, , höjt tak i sjukförsäkringen, höjt studiebidrag, fackfolk
Jag säger det igen, det var en uppvisning i att nå,ut som började redan i slutet av sommaren och hållit i sig med nytt godis varannan dag. Vi har fått höra hur bra det går för Sverige, arbetslösheten minskar,statsskulden minskar, vi investerar (inte satsar) i framtiden.. 60 miljarder i underskott när vi tog över sa Magdalena Andersson, 80 miljarder överskott nu, varav 40 till, sänkt statsskuld ,och 40 miljarder till förbättringar, hörde vi hela dagen. Tror det fastnade hos många, en ansvarsfull politik.

Överhettning, inga stora strukturreformer om skatter och bostadspolitik, för mycket "godis", skapar framtida risker
Kritiken går att förstå men för människor i vardagen är det viktigare att få pengar i morgon eller i varje fall i närtid, än att få höra nationalekononiska förståsigpåare. De som talar om vilka risker budgeten medför och vilka kriser som kan komma  längre fram i tiden, en eviga överhettningen  och för stora satsningar i en högkonjunktur. Sorry, men S och inte minst V vann den här debatten Mp kom lite i bakvatten eftersom de bra förslagen om klimatet och bonus-malus förslaget om bilar försvann i debatten. 

Val i Tyskland den 24, folkomröstning i Katalonien den 1 oktober, Brexit går trögt, Trump hotar Nordkorea med kärnvapenkrig. Världen fortsätter utanför Sverige.


Inga kommentarer: