tisdag 5 september 2017

Ett mycket lyckat möte med Annie Lööf i går i Gustavsbergsteatern. 7-80 personer men alla mycket engagerade och de visade frågestunden efteråt.
Annie började från början med sin uppväxt i Maramö med sina lantbrukande föräldrar och släkten nära till. Hon började med en bild på Pippi Långström med texten "Det har jag aldrig provat på så det klarar jag säkert".Lite roligt att hon gick fotbollslinjen på gymnasiet och var målvakt. Hon engagerade sig politiskt redan som 18-åring och kom in i riksdagen som den yngsta någonsin, 23 år gammal.

Annie gick igenom många politikområden och slutade med att Centern inför valet nu är på väg att ta fram vårt valmanifest.
Vi ska också ta fram ett gemensamt valmanifest för Alliansen.Vi kommer också att fortsatt vara öppna för blocköverskridande samarbeten som det vi gjort om energipolitiken och migrationspolitiken. Mycket bra. Vi behöver mer samarbete och ska vara öppna för det. Centern  vill dock att det det ska vara lättare med familjeåterförening, fler kvotflyktingar. Flyktingar ska också kunna jobba från dag ett, och inte behöva vänta på att söka jobb under hela asylväntetiden, som kan ta flera år.

Ett utmärkt centerförslag är också att försöka få till en skattereform över blockgränsen om skatteväxling med sänkt skatt på arbete och höjda miljöskatter och höjd moms.
Det  handlar om en grön skatteväxling där sänkta inkomstskatter växlas mot höjd moms och höjda miljöskatter som olika utsläpp, liksom en nedtrappning av ränteavdraget.. Det är långsiktiga skatteregler vi vill ha, säger Annie Lööf.

Inga kommentarer: