lördag 16 september 2017

"Uppdrag för Alliansen" har DN som rubrik på sin ledare i dag dn.se/ledare. Borra i skandalen är viktigaste frågan, skriver tidningen. Nej...
Gå inte på det pratet. Låt KU. utredningen fullföljas och se vad den kommer fram till andra halvan nästa år. Det blir lagom inför valrörelsen också. Koncentrera frågan på vad som ska göras i stället för att undvika säkerhetskriser i landet. Det händer ju nya avslöjanden om brister hela tiden, I dag skriver samma tidning att den nye generaldirektören för Transportstyrelsen tillsatte en it-direktör som är utländsk medborgare och saknar godkänd säkerhetsprövning. Vem har ansvaret att granska detta?

Alliansen bör ta fram förslag som förhindrar att nya skandaler uppstår och presentera dem för nuvarande regering och väljarna. Det skulle vara bra för Sverige och för Alliansen och väcka förtroende hos väljarna.

Birgitta Ohlsson lämnar politiken efter förlusten i provvalet i Stockholms län. 
Det var ett allvarligt nederlag, särskilt som hon vann med god marginal över Björklund inför förra valet. Det blev för mycket Birgitta och för lite vad hon vill ändra på. Det blev fel upplägg ett år före valet. Men Jan Björklund får det inte lättare för det, snarare tvärtom. Han måste få upp siffrorna och förtroendet för sig själv och liberalerna. Det har gått utför under de tio år han varit partiledare.

Juncker får mothugg av nära medarbetare att alla EU-länder måste vara med i euron.
Alla EU-länder måste med i euron sa han i sitt state of the union-tal i onsdags och nu går både ekonomikommissionären Pierre Moscovic och eurogruppens ordförande Jeroen Djisselbloem mot honom. Det går illa för EU-federalisten.

Inga kommentarer: