lördag 23 september 2017

Syrien i fred, eller går mot fred, men det finns risker. Assad borde avgå som Syriens ledare, men....En annan risk är Ryssland och USA som har båda bombat IS och  Assads motståndare och står nu mot varandra i terrängen.
USA och Ryssland har båda medverkat till Assads seger i Syrien över "rebellerna" och IS. Ryssland har medverkat främst för att stödja al-Assad genom att bomba rebellernas områden och USA har deltagit med bombningar för att stoppa IS. Nu står man som "segrare" över varsin motståndare i Deir-es-Zor i östra Syrien, med vapen i hand och med två oberäkneliga presidenter. USA vill bli av med Assad och Ryssland har stött honom sedan 2012 och vill ha honom kvar. Det kan bli en svår fråga för världen.

Vi har stoppat kärnvapen på vår mark i Aurora, säger ÖB Micael Bydén i lördagaintervjun i radion.
Det krävs särskilda tillstånd för kärnvapen på svensk mark, säger ÖB Micael Bydén när han blir pressad i radions lördagsingervju. Vi har ingen lag som förbjuder kärnvapen men vi har regler och överenskommelser. Deltagarna i Aurora har fått tydliga order om att inga kärnvapen ska placeras på svensk mark. Vi är partnerländer i Nato och vi förutsätter att man följer det vi informerat om.
Det förutsätter svenska folket också, men det har varit alldeles för lite information om säkerhetsfrågorna kring Aurora. Nu är vi där igen. Säkerhetsfrågorna....?



Inga kommentarer: