lördag 2 september 2017

IT:skandalen och locket är på från den hemliga mötet den 17 september med ett 20-tal, hemliga deltagare.
Det säger sig själv att detta kommer att följa regeringen tills det blir klart vem som informerat vem, eller inte. Självklart måste vi också få besked varför alla runt statsministern i departementen bland ministrar, statssekreterare, höga tjänstemän och rättschefer känt till haveriet, men inte statsministern.

Det är närmast otroligt att alla runt omkring, se dn.se/nyheter
varit involverade men statsministern inte känt till någonting. Har han inte velat bli informerad, alltså lämnat över säkerhetsfrågorna till någon annan så är det skandal. Känner han till haveriet utan att ha gjort något rå är det också skandal. Sanningen måste fram.

Ulf Kristersson får ingen lätt start och det är inte alldeles lätt att förstå skillnaderna i vad han säger och AKB gjort.
Han talar högt om att prioritera Alliansen och vilja ta makten och utnyttja de möjligheter som finns, med eller utan stöd av SD, S, eller Mp. Han vill att Alliansen går fram med en egen budget, men då finns risken att regeringen faller och han står där med C och L som inte vill bilda regering med SD.
Att förhandla med SD är dock uteslutet säger han och det är ett tydligare nej-besked än AKB.som kunde tänka sig förhandla i enskilda frågor. Tydligt, nja, otydligt, nja,vi får se...

Inga kommentarer: