onsdag 13 september 2017

Löfven:Det går bra för Sverige, säger statsminister Löfven i sin regeringsförklaring. Det kan han säga med hygglig statistik bakom sig, men...
hans regering är inte stark, det går inte särskilt bra för den. Men visst, regeringen kan spendera 40 miljarder på satsningar i budgeten och det har man verkligen gjort också. Med detta vill man tala om att ekonomin är välskött, Magdalena Andersson har gjort ett bra jobb, bättre än Anders Borg kommer vi att få höra ännu mer av. Han som lämnade ett stort underskott efter sig och har fläckat ner sitt namn ...Men hur blir det med misstroendefrågan mot Löfven? Ska den ligga där bakom i hela valrörelsen? Var försiktig. Väljarna vill höra hur Sverige ska bli bättre inte bingospel.

Nej EU, de är ingen bra idé att stoppa eller minska Kinas investeringar i EU-ropa. Det betyder ju bara att Kina gör på samma sätt och vi får ett handelskrig
Om en och en halv timme får vi höra vad EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker säger i sitt årliga state to the Union tal - ja, han tror han är som en amerikansk president vald av folket, men så är det ju inte. Men han vill gärna bli det och att EU ska bli en fullfjädrad federal Union precis som USA.

Men  att begränsa Kinas investeringar i EU är ingen bra idé. EU mister glansen som en liberal, öppen handels- och samarbetsorganisation och får  en protektionistisk stämpel på sig. Men att köpa in sig i kärnkrafsindustrin får vi se upp med. Det kan ge nya kinesiska kärnvapen.

Inga kommentarer: