söndag 3 september 2017

Houston evakuerar 800 000 invånare i Texas och klimatförändringar som värme och orkaner skapar oerhörda problem för mänskligheten.
2016 var tydligen  ett av de varmaste åren hittills. Orkanen Harvey har lett till mer regn än någon annan storm på den amerikanska kontinenten. Forskarna kan omöjligt säga att det var klimatförändringen som orsakade stormen och översvämningen men höjda temperaturer leder till kraftigare och fler stormar och orkaner. Nu sägs också gifter spridas i vattnet.

Staden måste i framtiden planeras så att översvämningar och stormar möts med rätt planering. Så var det inte i Houston trots varningar efter tidigare väder.
Asfalteringar med parkeringsplatser bygger bort våtmarker och buffertzoner. Vi måste helt enkelt möta klimathotet på flera fronter, främst naturligtvis med minskade utsläpp.

Det "sömniga" valet i Tyskland den 24 september ser ut att redan vara avgjort med 40 procent för Merkel och CDU och 25 procent för SPD och Martin Schulz. Men se upp för AFD, det främlingsfientliga partiet.
AFD kan bli det tredje största partiet i Tyskland och det vore ett nederlag för hela Europa där Tyskland på många sätt är en medelpunkt. Men någon aktiv valrörelse ser det inte ut att bli. Debatt i kväll mellan Merkel och Schuktz, men om vad, och vad är det som skiljer....Illa om AFD kommer in i förbundsdagen.

Nu åker vi på en tragisk begravning av min härliga svåger Olle Eklund. Jag kommer att få svårt att hålla mig...

Inga kommentarer: