söndag 10 september 2017

Norgevalet: Mycket jämnt mellan nuvarande högerregering och S-oppositionen i norska valet. Småpartier kan avgöra och Centern går framåt.
Det har varit några stora TV-debatter mellan alla riksdagspartiet och vid varje tillfälle har media rapporterat att det var jämnt. Så var det också i går. Statsministern från Höyre, Erna Solberg och Arbeiderpartiets Jonas Gahr Störe är huvudkandidater. Centern går framåt och är nu över tio procent och har fått en inbjudan från S att bilda regering. Allt kan hända. Rekordmånga väljare har inte bestämt sig.

Kyrkovalet i Sverige: Sverigedemokraterna satsaar mest av alla partier på kyrkovalet. Ett bra val kan betyda stor framgång också i riksdagsvalet.
Kyrkovalet har politiskt inte så stor betydelse låter det i media och bland allmänheten. Valdeltagandet förra valet var 12,8 procent. Men se upp. SD har satsat 100 procent med pengar och valkampanj och en framgång för dem påverkar definitivt valet nästa år. Centern brukar göra bra kyrkoval och kommer att göra det i år med. Kyrkorådets ordförande Karin Perers börjar bli ett känt namn. Kyrkan i tiden är nomineringsgruppen i Värmdö

Dumt av socialdemokraterna att gå med på Vänsterns krav på höjd skatt på sparande i ISK.
Ja, det är korkat. Det minskar intresset för människors sparande i landet och kan få betydelse vid en ekonomisk kris. Här drabbas alla som sparar, också låginkomsttagare.

Inga kommentarer: