tisdag 19 september 2017

Aurora och Zapad: Tragiskt,resursslöseri och farligt att ägna miljarders miljarder åt militära insatser och kostnader, men nu är världen sådan och då får man försöka förhindra att övningarna leder till krig.
Det är den korta beskriningen på den verklighet som nu pågår i Sverige, Ryssland och Vitryssland. Vänstern och Fredsrörelsen kritiserar Aurora, men varför kritiserar man inte den ryska övningen. Ryssarna ljuger med all sannolikhet om sina 12.700 man som deltar i militärövningen.

Enligt Nato och andra militära källor handlar det om mellan 60-100.000 soldater
Övningen har hållits med några års mellanrum sedan 1999 tillsammans med Vitryssland, Belarus som är Rysslands enda allierade i området. Det betyder att Baltikum som nu mera är Nato-länder har flygplan och raketer över sina huvuden i flera veckor. Kommer Rysslands trupper att stanna i Belarus när övningen är klar? En av huvudfrågorna. Utländska Natoförband finns efter annekteringen av Krim stationerade i Baltikum. Illa och riksfyllt. Ryssland har inte bjudit in några utländska observatörer som Sverige.Varför? Nato, Ryssland och FN:s säkerhetsråd borde kunna "prata om saken...".

Nordiska Motståndsrörelsens nazister, NMR har rätt att demonstrera, men inga fler demonstrationer utan tillstånd som inte avbryts av en väl förberedd polis, men utan våld.

Inga kommentarer: