onsdag 6 september 2017

Socialdemokratins lotterihaveri: Men Löfven reagerade omedelbart och jag tror inte att det blir någon följetong.
"Vi ska inte skuldsätta människor med våra lotterier, vi ska inte heller ta dem till Kronofogden", säger Stefan Löfven direkt efter beskedet om att Soialdemokraternas lotteri Kombispel drivit tuentals personer till kronofogden och sålt lotter på kredit till kunder som inte kunnat betala. Snabb reaktion, gör om och gör rätt. Lotterier är det inget fel på men de ska vara "schysta villkor". Illa skött, men det blir en kort saga.

Dessutom kommer lotterihaveriet samma dag som S presenterar sin storsatsning på 4.3 miljarder på jobb,jobb.
Om det är sakpolitik väljarna vill ha så tar detta över. Det är en stor satsning och den välkomnas också av oppositionen, men förstås med Östros-tilläggen för lite och för sent. Centern genom Emil Källström föreslår mer satsningar direkt på småföretagen och där finns mycket jobb att hämta,utöver regeringens satsning på sänkt skatt för företag som anställer.

Och Trump fortsätter sin utstötning av  utländska jobbare i USA. Nu handlar det om 800 000 avtal för unga papperslösa i Obamas Daca-reform.
En flicka som bara var några år när hon kom som papperslös till USA och nu har utbildat sig och har jobb och bott i USA i 14 år ska nu återsändas till Honduras.Amerika first, gäller. Men är inte hon en del av Amerika efter 14 år nu mer jobb och bostad i landet?.

Inga kommentarer: