tisdag 26 september 2017

Många och svåra processer innan vi har en ny regering i Tyskland, CSU vill höger och minska invandring, FDP för företagen, de Gröna för klimatet och oron finns att AFD leder debatten.
Nej det är ingen lätt process mot en ny regering i Tyskland. Och varför skulle det vara det. Först ska Merkel ha en enig CDU/CSU union att förhandla från och sedan ska hon möta FDP och de Gröna som har helt olika perspektiv på vad som är viktigt. I detta ligger också skillnaderna mellan väst och öst som kommit i dagen med AFD;s framgång. Ett öst som Merkel kommer ifrån. Ett AFD som är starkt EU-kritiskt och positivt till Ryssland. Lycka till, säger vi som ändå vill att Merkel ska lyckas.

Jag hoppas verkligen folkomröstningen i Kurdistan om självständighet leder till framgång för kurderna som verkligen kämpat i århundraden för en egen stat.
Irak är emot, Iran är emot, Turkiet är emot. Jag, och tror jag majoriteten i omvärlden. är för. Kurdistans president Barzani verkar vara en förståndig ledare som säger att folkomröstningen "inte ritar några gränser" men nu ska leda till förhandlingar. Jag har arbetat mycket med kurder och hoppas verkligen.

En dum och obegåvad artikel av tre fd partiledare Persson, Westerberg och Hägglund om att säga nej till gårdsförsäljning.
Fel väg för landsbygden skriver de på dn.se/debatt i dag. "Att tillåta gårdsförsäljning är att välja
bort Systembolages monopol. Vd dumt. Finland har både gårdsförsäljning och handelsmonopolet Alko. Vill man så går det att lösa.

Inga kommentarer: