måndag 26 mars 2018

al-Sisi i Egypten: Ett nytt odemokratiskt val för att inte säga inget val alls bara en bekräftelse på de statsorganiserade massmötena.
Det är inget litet land. Egypten har ca 100 miljoner invånare och är till ytan dubbelt så stort som Sverige. al-Sisi tog makten från den folkvalde presidenten Muhammad Mursi, som han nu satt i fängelse, eller värre isoleringscell i det beryktade Torafängelset nära Kairo.

Människor har blivit fattigare,
pressfriheten har försämrats ner mot noll, utländska journalister som kritiserar al-SIsi har fängslats eller utvisats och ett 30-tal inhemska journalister sitter i fängelse. Påminner i mycket om Turkiet och Erdogan. De odemokratiska valen för att inte säga diktaturerna ökar. Värre än den förre presidenten Mubarak.

Fel av Centern att bara säga Nej till flygskatt, Allt fler centerväljare  stöder också skatten.
59 procentd av C-väljarna är numera för en flygskatt, många människor har meddelat världen att de slutat flyta för klimatet, fler accepterar flygskatten i landet. Visst, det är inte bilen som ska beskattas det är bränslet, det är inte flyget som ska beskattas det är bränslet. Men vi har ju både bilskatt och bränsleskatt. Det kan vi väl ha på flyget också.

Bilden av klimatpartiet Centern blir suddig, eller rivs ner av nej till flygskatten, Kräv flygskatt, men kräv undantag för Norrland. Har man råd att flyga har man råd med någon hundralapp i flygskatt till Mallorca. Och bränslet ska naturligtvis vara fossilfritt.

Inga kommentarer: