tisdag 6 mars 2018

Inget La dolce vota i Italien. Femstjärnerörelsen störst med 32% Lega Nord slår Berlusconis Forca Italia ordentligt och nuvarande regeringsparti PD, snarast socialdemokratiskt klarade inte ens 20 procent.
Och PD fick 40 procent i valet 2014 och nu avgår partiledaren och premiärministern Matteus Renzi omedelbart. Vem får ihop en regering av det här? Precis som Tyskland efter ett halvår till slut fick ihop en CDU/CSU- SDP koalition får vi en liknande situation i det tredje stora EU-landet Italien. Femstjärnorna har före valet sagt att de inte vill ingå i någon koalition. Vad gör man nu?  Lega med Metteo Salvini måste hitta en eller två samarbetspartner? Vilka? Italien har stora underskott, hög arbetslöshet, korruption och får nu en instabil politisk vardag. Ingen vet vad som kommer. Inget dolce vota.

Kan Löfven stoppa Trumps nya strafftullar på stål. Nej är mitt svar, men kanske att det finns olika sorts stål som kan minska problemen för Sverige.
Vi exporterar stål för fyra miljarder om året. Det är klart det påverkar negativt. Går sedan Trump ,vidare med tullar på bilar också, som det muttras om, ja då...Men Volvo följer med till Vita Huset och det kanske hjälper.Allt är en tragisk historia med Trump, det kan inte Löfven ändra på även om Sverige är det första land som Trump träffar efter sina dumma och farliga strafftullar. Om ett år avgår han.

Inga kommentarer: