måndag 12 mars 2018

Den bäste S-ministern, försvarsminister Peter Hultqvist är på besök i Georgiens konfrontationslinje i Sydossetien för att tydligt visa Ryssland att "vi observerar vad ni gör."
En bra försvarsminister som har slutit en mängd bilaterala försvarsavtal med enskilda länder som Finland, USA, Norge, Baltikum. Det får mycket större genomslag än om vi hade gått med i Nato. Se nu vad som diskuteras i den brännande frågan om kärnvapnen i Nordkorea. Samtal mellan Kim Jun Un och Trump är på väg och det neutrala Sverige diskuteras som lämplig samtalsplats. Det skulle aldrig kommit på fråga om vi varit med i Nato. Här ser man vad den militära alliansfriheten betyder internationellt för freden i världen.

Marine Le Pen byter namn från Front National, Nationella Fronten till Rassemblement National, Nationell samling, och tror det ska ge mer nationaliströster i EU-parlamentsvalet och presidentvalet 2022.
Samtidig utesluts hennes pappa, som startade Front National, Jean-Marie Le Pen från partiet för att ytterligare visa att nazistiska kopplingar nu rensas ut. Men det går aldrig att helt dölja och jag tror inte att namnbytet kommer att ge partiet några stora framgångar i valen. Macron är alltför stark och Frankrike vill inte ha någon ny valrörelse av det slaget.


Inga kommentarer: