torsdag 8 mars 2018

Internationella kvinnodagen får nytt lyft av Metoo. Det visar kraften i frågan och i sociala medier.
Det har varit perioder, ganska långa, då den internationella kvinnodagen inte firats eller lyfts fram utan rent av glömts bort. Den instiftades redan 1910. Nu har den rättmätigt fått ett enormt lyft och det är mycket Metoo som står för detta. Tragiskt att det ska behövas, men bra att det sker. Nu händer saker som annars inte skulle hänt. Debatten har pågått sedan tweeten från Alyssa Milano den 15 oktober förra året. Där skrev hon också att om du liksom jag har blivit sexuellt trakasserad skriv till mig som ett svar på min tweet, och sedan...tusentals.tusentals. Men nu kommer kraven från metoo-rörelsen och tre av fyra stora arbetsgivare t.ex har skapat system för att förhindra övergrepp

Kvinnolönerna måste jämställas med männens. Det är obegripligt att vi inte kommit längre där. Här måste politiken, facken, skolan civilsamhället hjälpa till och driva på. Jag skäms.

EU tänker slåss för sin överlevnad skriver dn.se/världen i dag i tidningen. EU är rädd för att fler länder kommer att följa efter Brexit.
Då får man läsa att EU tänker försöka stoppa det genom att helt enkelt inte låta Storbritannien få ett alltför bra frihandelsavtal med EU eftersom fler länder då skulle lockas att göra detsamma. En tragisk och helt felaktig reaktion. Stärk demokratin i EU i stället, stoppa inriktningen mot alltmer EU, lyssna på medlemsländerna och folken, Samarbete ja, EU-stat Nej.

Inga kommentarer: