tisdag 13 mars 2018

Två tragiska och farliga nyheter från två tragiska och farliga ledare i två stora länder i världen
Trump och Putin

Jag börjar med Trump som efter skolmassakern i Florida sa att han inte skulle rätta sig efter vapenlobbyisternas krav men nu gör det. Nu vill han beväpna alla lärare i USA:s grundskolor för att "förhindra" nya skolmassakrer. Tror han att detta minskar användandet av vapen? Hur dum får en president vara? Fler vapen betyder fler skott, fler sårade och dödade. Det är ju tiotusentals lärare det handlar om som nu får vapen i sina händer, vapen för att döda elever på den egna skolan. Alla lärarförbund har kritiserat förslaget som kontraproduktivt och riskfyllt. Ändå....Men Trumps vapen är  mera vapen. Tragiskt och farligt.

Och den andre heter Putin som uppenbarligen inte drar sig för att förgifta och döda personer i andra länder som han inte gillar, nu en rysk tidigare spion.
Lika tragiskt och farligt internationellt, när hela Storbritannien går i clinch med vad som händer i deras eget land. Nervgifter som dödar personer i Storbritannien som Putin inte gillar.Theresa May vill ha besked inom 36 timmar. Antingen är Ryssland ansvariga för attacken eller så har man tappat komtrollen över nervgifterna som har ryskt ursprung. Illa, tragiskt och farligt. Två av världens största ledare..

Inga kommentarer: