onsdag 7 mars 2018

Varför gör Kim Jung-Un en total politisk förändring  och nu säger att han är redo att förhandla med USA och Sydkorea om att överge kärnvapnen.
Nej, det går inte att tro på det. Att han nu plötsligt skulle vilja verka för största möjliga avspänning genom eftergifter som aldrig diskuterats tidigare. Det finns ingen anledning för Nordkorea att behålla kärnvapnen om det militära hotet mot landet elimineras, säger han. Nordkorea lovade också att upphöra med sina tester av robotvapen och kärnvapen så länge samtalen pågår.

Han säger nu också att han "förstår" att Sydkorea och USA måste återuppta sina gemensamma militärövningar. Oj, oj.
Svaret på helomvändningen är sannolikt att de internationella sanktionerna slår stenhårt mot Nordkorea som aldrig förr. Siffror visar att t.ex Kinaexporten minskade med 37 procent  förra året.

Men ta nu detta för vad det än så länge är: ord,ord. Se till att varje framgång i en förhandling har kontroll och granskning inlagd så att vi inte får tillbaka Nordkoreas hårda kärnvapen politik igen som har skett flera gånger tidigare i liknande situationer.

Bra pensionsuppgörelse med alla utom V och SD vad jag förstår.
Jag tycker förslagen på högre garantipension ser bra ut med en höjning upp till 1300 kr/mån. Bra också att för att göra en ändring i förslaget krävs att samtliga partier i uppgörelsen är med. Pensioner blir,ingen stor valfråga.


Inga kommentarer: