torsdag 29 mars 2018

Mottagandeutredningen: Mottagandet av mottagarutredningen verkar vara lite osäkert. Inga konkreta besked från minister Ylva Johansson heller.
Ankomstcentrum, avresecentrum, obligatorisk samhällsinfo, ebo ska prövas socialt var huvudpunkterna i förslaget som det tagit två år att utreda. Och det var just de långa handläggningstiderna som var motivet till hela utredningen och så håller den på i två år....Bra naturligtvis om hela processen från ankommande till asylprövning, beslut om uppehållstillstånd eller motsatsen kan kortas ner.

Lagrådet  sågar totalt regeringens förslag om uppehållstillstånd för ensamkommande unga. Det kan bli svårt för regeringen att köra vidare med förslaget och...
Det kan bli mycket svårt för oppositionen om det körs fram att ställa sig bakom, och svårast blir det för Centern som är det mest humana och medmänskliga partiet. Vi får avvakta och se. Fråga ett blir vad regeringen själv gör.

Trumps avsatte chefsstrateg Steve Bannon får fem helsidor i dn.se/nyheter för att tala om att han definitivt kommer till Sverige och har tänkt träffa SD.
En, nationalistisk, främlingsfientlig, högerpopulistisk, etablissemangshatisk amerikan ska leda SD till storseger i valet i höst. Tror inte Jimmy och SD-ledningen bara hurrar. Jag blir oroad över vilket inflytande den typen av enskilda personer har på utvecklingen i världen över huvudtaget. Han har varit i Frankrike, Italien, Schweiz... Åt vilket håll går världen? Så här såg det ut för 100 år sedan. Låt det för h-e inte bli en återkomst.

Inga kommentarer: