lördag 3 mars 2018

EN obegripligt dum Trump som skaffar sig ovänner i hela världen.
Men naturligtvis vänner i stålindustrin i USA.Det balanserar inte upp resten av världen som nu förbereder sig för motåtgärder.Fötst ut var nog EU med handelskommissionär Cecilia Malmström som omedelbart meddelade att EU kommer med motåtgärder som inte behöver handla om industri  utan kan vara vad som  helst. På onsdag kommer ett besked. Electrolux fryser omedelbart en miljardinvestering i USA. Handelskrig är bra twittrar Donald Trump, Vad vill killen?

Det troligaste är att han vill komma åt Kina som enligt Trump dumpar sina priser på järn runt hela världen.
Risken för ett handelskrig är naturligtvis stort och de är ju bara bra twittrar Trump, men så är det inte. Börserna gick snabbt ner i går och det påverkar hela världens ekonomi.

Trump vill visa att han är Trump, den som håller sina löften"America first". Han vill ha republikanernas stöd i "rostbältet" i norra USA inför kongressvalet i höst.
Han vill också igen tala om att han gör som han vill. Han bryr sig inte om ekonomer, rådgivare eller resten av världen och det är just detta han vill tala om för alla. Han avgår om ungefär ett år när alla  har tröttnat på honom.




Inga kommentarer: