fredag 9 mars 2018

Trump verkar kunna byta åsikt mitt i intervjuerna kring både det ena och det anda, nu mest kring handelsrestriktionerna.
Omöjligt att förstå hur gossen tänker, eller så tänker han samtidigt som han talar. Amerika first är hans signum och nu kommer handelskriget med höjda importtullar på stål med 25% och på aluminium med 10% på det som importeras till USA.

I morgonens ekosändning kom beskedet att han har undertecknat handelsdokumentet men att han gjort undantag för Canada och Mexico.
Det är inga små länder och han talar också om samtal med EU och sänder sin handelsminister till EUropa för att diskutera  frågan. Förhandla vet jag inte om man kan säga. Men vad som kommer att hända vet ingen, inte Trump heller. Vår handelsminister Cecilia Malmström arbetar för fullt med att lägga fram motreaktioner på Trumps handelshinder från EU med tullar på Jeans, bönor och Whisky. Men också det är oklart när man inte vet om ståltullarna i sin helhet också omfattar EU.

Så kommer vi till samtalen mellan USA och Nordkorea om kärnvapen och nedrustning vilket naturligtvis är mycket välkommet, men som man också undrar vad det finns för substans i.
Två sådana herrar, som kan ha sina helt egna motiv och byter åsikter mitt i intervjuerna.Världen skakar.


Inga kommentarer: