onsdag 14 mars 2018

Inget bra regeringsförslag att sätta stopp för religiösa friskolor. Det slår på både gamla och nya, bra och dåliga skolor. Det finns bättre alternativ.
Ett sådant är helt enkelt att åtgärda de dåliga skolorna och rädda dem som är bra som dn.se/ledare skriver i dag. Lite väl allmänt kanske men då är Moderaternas förlag tydligare. "Det vore bättre att ge Skolinspektionen mer resurser att granska hur friskolorna sköter sin verksamhet". Kd talar om att S sysslar med "kollektiv bestraffning".

Men S syfte är i första hand politiskt, röstpolitiskt. Att S är lika bra som Sd på att stoppa invandrare...
Det är ingen bra attityd till frågan. Det är inte bra alls att slå mot allt och alla istället för att granska skolorna och ge besked, ja eller nej.

Trump sparkar Tillersson för han har varit för självständig, Mike Pompeo blir lojal. 
Lojaliteten består i att han tycker som Trump om Iranavtalet, om vapen och om det överdrivna klimathotet. Får se hur länge han sitter...ska vi säga året ut...

Bengt Westerberg som införde LSS när han var Socialminister 1991-94 kritiserar S-regeringen för nedskärningar i direktiven till LSS-utredningen.
Det går inte ihop med den nye LSS-ministern som säger tvärtom att "alla som behöver LSS ska få det". Det handlar om valtaktik skriver Westerberg på dn,se/debatt.Det är precis vad det är i en mycket känslig välfärdsfråga.

Inga kommentarer: