onsdag 28 mars 2018

Fortfarande positivt överraskad över det stora stödet från främst västvärlden  för sanktioner mot Ryssland.
Visst, effekten är kanske mest symbolisk, men det är inte alltid det sämsta. Det blir lättare att få med flera och det är precis vad som hänt. Om Ryssland svarar med lika hårda tag då är det dags att utvidga sanktionerna mot Putins korruptionsvänner i London och USA. Där är han sårbar. Det är mycket bättre än fortsatta utvisningar.

Snabbare och tydligare asylregler - bra men jag känner i både hjärtat och luften att det inte går att utvisa de 17 175 ensamkommande flyktingbarnen till främst Afghanistan som nu varit här flera år.
Här måste någon våga tala om amnesti eftersom det är en unik situation. Det skulle också gå i linje med kraven på snabbare insatser. Att gå och vänta på vaddå...är omänskligt.

S och M lovar Nya tag i skolan. S hårdare piskor och M mjukare morötter.
S vill införa förbud mot mobiltelefoner. Dumt. Det ska beslutas på lokalnivå av rektorer, lärare och elever.Punkt. S vill att rektorerna ska kunna stänga av elever som stör och hotar. Det kan man redan i dag. S vill också att  rektorer ska kunna flytta elever som stör. Det kan man också i dag. Men S vill säga att det ska utökas. M vill stärka situationen för socialt utsatta barn, 30 tim förskola för barn vars föräldrar är arbetslösa, utöka undervisningstiden i grundskolan med en tinne och obligatorisk lovskola.
S med piskor, M med morötter.

Inga kommentarer: