onsdag 21 mars 2018

Bra artikel av Annie Lööf och Johanna Jönsson om striktare regler för Ebo för att minska trycket på socialt utsatta områden.
Asylsökande med små möjligheter till uppehållstillstånd ska anvisas till offentliga boenden i avvaktan på beslut. Det bör också gälla personer med ett verkställbart avresebeslut om de inte genast kan lämna landet. En snabbare och rättssäkrare återvändandeprocess förutsätter också att Migrationsverket har en korrekt uppfattning om säkerhetsläget i det aktuella hemlandet. Ett avslag ska betyda ett snabbt och rättssäkert återvändande och ett uppehållstillstånd ska betyda en snabb integrering. Medmänsklighet och humanitet kombineras med ordning och reda,

Britterna varnar Ryssland för fler sanktioner om landet inte ger besked om giftattacken på Sergej Skripal och hans dotter.
Ryssland ska inte kunna mörda personer i andra länder utan att det får följdverkningar för samarbetet i världen. Nu är Putin omvald och han skulle kunna starta sin nya sexåriga presidentperiod med ett besked i den här frågan. Världen skulle bli glad och lite säkrare. Ta chansen nu Putin och börja med något positivt för det globala världsläget.

Inga kommentarer: