torsdag 15 januari 2009

Alliansen pressar Sahlin
står det i DN om den första riksdagsdebatten på det nya året. Rätt och fel. Alliansens artikel i DN samma dag gjorde ett stort misstag med rubriken "Inget utrymme för nya ekonomiska satsningar". Fel: En riktig dumhet att tala om detta i ett läge där alla väntar sig att regeringen skall ha beredskap för nya initiativ om krisen fortsätter - och det gör den. Det ger inget framtidshopp och det är mycket detta samhällsarbete och politik handlar om.
Rätt: oppositionen är splittrad och Mona Sahlin har försatt sig i en hopplöst debatthörn där de tre oppositionspartierna bara har ett tema. Regeringen gör fel, för lite, är dålig. Men det räcker aldrig för att få förtroende om man inte kan enas om ett alternativ och det kan man inte. Oppositionen är ohjälpligt splittrad om utrikespolitiken, Gaza, inkomst-,fastighets-, förmögenhetsskatten. Trist att blockpolitiken blockerar lyssnande och öppenhet för varandras förslag.

I Värmdö
hade vi en bra men lång kommunstyrelse till inemot 01.00 i går kväll. Samarbetsklimatet är mycket bättre. Både vår nye kso Lars-Erik Alversjö och oppositionsledaren Lars Bryntesson skall ha en eloge för att de verkligen försökte och tycker jag lyckades bra med att föra en positiv sakdebatt om ekonomin om vårdboendet i Ljung om hur vi skall stärka medborgarnas förtroende för det kommunala förtroendeuppdraget. Det var tidvis riktigt roligt.

För övrigt var invigningen av Ettans fritids- och ungdomsgård i kväll mycket engagerande med eleverna på Kvarnbergsskolan i centrum. Lars-Erik har här ett gediget förtroende och det förvaltade han väl. Några socialdemokrater, mp eller v-representanter såg jag inte till under hela kvällen, men alla gruppledare och många andra från Alliansen var där.

Inga kommentarer: