tisdag 20 januari 2009

Obama installerad
Så är då Barack Obama installerad som USA:s 44:e president. Inte besviken på installationstalet men kanske hade jag väntat mig ngt om Gaza och Mellanöstern - som skulle ingivit lite hopp. SÅdant var ju Obama bra på under presidentkampanjen. Kanske lite förvånad över formuleringen om Amerika som världens frihetsland som ingen kan besegra... Men herregud. Det går alltid att hitta ngt...Men han måste komma med besked om en process för fred i Mellanöstern inom närmaste veckan.

Kompass styrelsemöte
Ett gediget arbetsproram får våren diskuterades på Kompass styrelsemöte i dag. Närmast ett informations- och planeringsmöte möte med alla i dag 10 Kompasskommuner i Södertälje nu på fredag. Vi har skrivit rapporter till Vinova, Vägverket, Banverket och riksdagens utredningstjänst om allt som händer runt modern miljövänlig transportteknik som spårbilar i världen. Vi har fräschat upp hemsidan www.podcar.org/kompass. Vi har varit och informerat på transportforrum med 1800 deltagare, talat med Vectus om framtiden för Uppsala testbana Green Tech Centre, Waterfront om Klimatmötet i Köpenhamn i dec, ansökningar till Nordiska rådet och Hållbara städer och träffat folk från Trondheim, Sky City i Helsingfors och Fredrikssund i Danmark som vill ha vår support för utredningar.
Fantastiskt roligt och fler kommuner hör av sig hela tiden...Vore kul om Värmdö med Gustavsberg-Hålludden som första steg blev genombrottet som nu ligger runt hörnet.

Inga kommentarer: