torsdag 29 januari 2009

Erikcsson säger nej til lönelyft
Alldeles utmärkt att Ericsson säger nej till lönelyft för de 200 högst avlönade anställda i företaget. Det hade varit ännu bättre om de också sagt nej till utökade bonusar. Att avskeda folk för att minska kostnaderna och låta högavlönad personal få ännu mer betalt blir en opinionsmässigt omöjlig ekvation för företagen. Det är bara att inse.

Ett bra kommunfullmäktige i Värmdö
Det var riktigt roligt i går kväll på kommunfullmäktiges sammanträde i Ösbyskolan i Värmdö. Jag och Annika Andersson ( s ) presenterade förslaget till vision från Framtids- och klimatberedningen. Visionen fanns utställd i foyen med bilder,foton och uppsatser om hur vi vill ha Värmdös framtid av elever i skolorna, främst Kvarnbergsskolan. Vi delade ut priser och biobiljetter till eleverna och föräldrarna var där och lyssnade och applåderade.
Nu när visionen som skall in i översiktsplanen är klar skall vi fortsätta med
scearios och strategier för Värmdö 2030 och 2950. Ett jätteroligt arbets som alla i beredningen är mycket engagerade i.
Tyckte att hela kf bar med sig en bättre samarbetsattityd än tidigare och att vi kanske kan se fram emot en lugnare, öppnare och mer faktainriktad andra halvlek av mandatperioden.
Blir kanske lite förvånad att inte lokalpressen är närvarande när der verkligen händer positiva saker i Värmdö, men media lever sitt eget liv...

Inga kommentarer: