tisdag 13 januari 2009

Euro och kärnkraft i Fp:s EU-val
Precis som man kunde vänta sig går folkpartiet ut som Sveriges mest EU-positiva parti och driver två frågor som inte ett dugg har med EU-valet att göra. Frågan om euron avgörs i Sveriges riksdag och kärnkraften likaså. Men förslagen kan ha en poäng. Det kan öka intresset för EU-valet så att vi kommer över de katastrofalt låga 37 procent som deltog i senaste EU-valet 2004.
Att inte folk deltar är inte så konstigt. Man känner ingen delaktighet. Margot Wallström och de andra icke folkvalda men välbetalda EU-lakejerna beslutar till 80 procent i de flesta EU-frågor över huvudet på riksdagen och svenska folket. EU-valet är en demokratisk kuliss. Partiledningarna beslutar om kandidaterna. Spelar det ngn roll vad jag tycker blir frågan ?
Fp driver två bra frågor. Bort med pendlandet mellan Bryssel och Strasbourg som kostar EU:s skattebetalare över 2 mrdr kr om året och bort med EU:s jordbruksstöd som kostar sådär 42 procent av EU:s budgtet på 1.800 mrdr kr per år.

Ett gott samarbetsår i Värmdö 2009
Värmdöcenterns debattartikel om att skapa ett bättre samarbetsklimat mellan Alliansmajoriteten, oppositionen, personal och medborgarna är inne i Nacka-Värmdöposten. Mer av dialog, öppenhet och samarbete är bra för alla. Detta blir desto viktigare när vi tar del av resultatet av SCB:s medborgarundersökning som placerar Värmdö långt under medel i frågan om hur medborgarna bedömer sina möjligheter till inflytande och påverkan. Detta måste upp och föreningar, företag och skolan med skolledare, elever och föräldrar spelar här en avgörande roll.
För övrigt stannade jag en bra stund på dagis när jag nämtade Emma i dag och byggde hus av gubblera (som det hette förut men heter ngt annat i dag) ända till jag förstod att farfar skulle nog gå hem snart.... Men det gjorde han inte utan Emma och jag åkte till Mölnvik och åt glass, precis som vi brukar göra.

Inga kommentarer: