måndag 26 januari 2009

Nytt internationellt organ för förnybar energi
Väldigt roligt är det att läsa om det nya internationella organet för förnybar energi som bilads i dagarna. Det nya organet heter Irena och står för International Renewable Energy Agency. Det skall bli en kunskapsbank med stöd från teknisk expertis och hjälp till finansiering av förnybara energiprojekt från sol, vind, vatten och jord.
Förnybar energi kan dämpa klimathotet och att redan 100-taalet regeringar är med bådar gott.

Satsa på småföretagen - de verkligt små
Det behövs inte mycket grävande i statistik för att inse att de små företagen är avgörande för jobb och utveckling. 95 procent av alla företag i Sverige har 1-9 anställda. De små företagen skiljer sig enormt från större. Rätt personer är helt avgörande (LAS), personalkostnaderna totalt dominerande ( arbetsgivaravagifter).
Vi måste lära oss att förstå vardagen för småföretagare,sa Mats Eriksson när jag träffade honom några timmar på eftermiddagen ute i Älvsby. Hans konkreta förslag är ett grundavdrag på 10 000 kronor för alla företag stort som litet. Det skulle gynna de små företagen. Att ta bort 25%-momsen på catering som serveras och låta den vara 12% liksom på den catering som bara levereras till dörr, är ett annat förslag som Mats drivit länge.
Det tar jag med mig på ett centermöte i helgen för gruppledare, riksdagsledamöter och landstingsfolk i Nynäshamn. Ett småföretagarnätverk kunde kanske vara nåt...

Inga kommentarer: