fredag 9 januari 2009

Gazakriget fortsätter
och förlamningen i FN och det internationella samfundet fortsätter. Kriget går vidare och Israels oproportionerliga övergrepp ökar. Rödakors konvojer beskjuts och civila får ligga skadade alldeles intill Israels soldater som inte ingripper.
Oppositionen i Sverige har inte någon samlad uppfattning av vad som skall göras mer än att man kritiserar regeringen. Men det är inte Mona Sahlin, Urban Ahlin eller partisekreteraren Marita Ulvskog som gör det utan Kent Härstedt, en bit ner på s-stegen, utan att fördenskull förringa honom. Men hans kritik är heller inte särskilt hård och framför allt inte tydlig. Han vill inte gå lika hårt fram som miljöpartiet och vänsterpartiet, där det senare vill klippa alla band till Israel.
Vad säger Centern? Kan inte centern ta upp FN- frågan och kräva att regeringen tar ett eget initiativ och inte bar låter allt gå genom EU.

Värmdös ekonomi försvagas
Värmdö får lägre skatteintäkter än planerat. Färre fllyttar in i kommunen och det påverkar skatterna negativt. Den ökande arbetslösheten skapar sociala problem och försörjningsstödet blir vad som till slut finns att tillgå. På plussidan går dock räntorna ner, men hur mycket det påverkar kommunen vet vi inte. Ett samlat ekonomiskt "krisprogram" som komplettering till budgeten skulle kanske tas fram.

Inga kommentarer: