torsdag 16 april 2009

Borg - Mörkt,pessimistiskt, dystert
Så hör och läser vi om Anders Borg och vårpropositionen. Årets dystraste prognos från regeringen med en beräknad minskning av BNP i vårbudgeten på 4.2 procent i år. Inte roligt att höra och läsa, men kanske realistiskt och kanske taktiskt riktigt. Om det blir bättre är det ju regeringens förtjänst...
Vill dock säga igen att det självspelande pianot kan börja spela sina molltoner som ytterligare förvärrar en redan svår kris. Var finns ljusningen? Var finns detta som ger hopp? Var det inte hoppet som Obama vann på? Och är det inte detta som han trots de ännu värre problemen i USA bemöter med vändning och framtidshopp? Tänk en gång till Borg.

Kafferep med kd och Ella Bohlin i EU-valet
Vikten av att synas verkar nu har tagit över allt sunt förnuft i EU-valet. Förra veckan var det Marit Paulsen och hennes totala haveri om stopp för ekologisk odling och nu är det Ella Bohlin, kd som enligt DN håller "kafferep" om att exportera den svenska sexköpslagen till EU under parollen "Kriminalisera sexköp i hela EU". Det visar bara hur lite denna EU-kandidat vet om EU och medlemsländerna. Om vi skulle få en gemensam lagstiftning på detta område skulle det inte bli Sveriges sexköpslag som blev norm, utan mer holländska bordellregler och irländskt nej till abort. Eller i vart fall mindre frihet för svenska kvinnor med en dominerande katolsk sexsyn på kontinenten. Allt för att synas var det men hur dum får man bli.

För övrigt har jag just kommit hem från en heldag på kommunen med A5, kommunledningsmöte, överförmynderi, Pro Värmdö besök och A11. Bygg fler hyresbostäder mullrar centern och kd och numera hela Alliansen vilket också beslutades på kommunstyrelsen i går.

Inga kommentarer: