onsdag 22 april 2009

Nej till avstängning: Rätt beslut av fel instans
Naturligtvis skall vi inte ta politiska beslut som tvingar fram avstängning från internet utan rättslig prövning. Det var också vad EU-parlamentets industriutskott - där för övrigt jag själv var ledamot - fattade i går. Ändå var beslutet fel. Det är inte EU som skall besluta om detta för alla EU-länder utan det skall naturligtvis varje land bestämma själv. Det är också vad infrastrukturminister Åsa Torstensson anser och det är det enda rätta.

Rätt att rösta med sms och mail.
Moderaterna har naturligtvis rätt att det vore bra att till nästa EU-val 2014, som sammanfaller i tiden med val till riksdag, kommuner och landsting, använda internet. Att rösta med hjälp av sms eller mail skulle underlätta att få flera, särskilt yngre att rösta. Kunde man det i Estland så kan vi väl i Sverige. Det gäller naturligtvis att kunna garantera valhemligheten och säkerheten men det bör inte vara några överkomliga hinder i den digitala världen.

För övrigt delade Företagarföreningen i Värmdö ut sitt miljödiplom på ett frukostmöte i morse till Svensk Miljöbas som stödjer små och medelstora företag som uppfyller bestämda miljökrav i sin verksamhet som bygger på ISO 14001.

Inga kommentarer: