måndag 13 april 2009

Rune Lanestrand om Marit Paulsens vindkappa
Det är sällan man ser en sådan fullträff i en kommentar om tappad heder och total vindkantring som Rune Lanestrans inlägg på eukritikbloggen den 4 april. Marit har bara ett intresse och det är att väcka uppmärksamhet inför EU-parlamentsvalet för att bli invald igen för folkpartiet i EU-parlamentet. För att nå dit säljer hon ut vad som eventuellt finns kvar av sin heder. Ekologisk odling innebär svält i hela världen, säger Marit, medan det är tvärtom. Det konventionella kemijordbruket bränner ut jorden, minskar skördarna, förstör grundvattnet och övergöder hav och sjöar. Tala om kappan efter vinden, säger Rune och tala om mediernas totala kollaps för denna havererade "moraltant".
Hur okunnig får man bli och hur dum kan DN, och andra media vara som köper ett sådant uppenbart smaklöst och löganktigt publifrieri. Jag har debatterat med dig flera gånger och en gång i tiden känt sympati. Det var länge sedan. Hur mycket får tant Marit från de globala GMO-företagen, växtgift- och konstgödeselindustrin, frågar Rune Lanestrand. Ja, hur mycket?

För övrigt har Sonja och jag just kommit innanför dörren efter en god italiensk middag hos Stoffe och Stina på Kungsstensgatan.

Inga kommentarer: