tisdag 7 april 2009

Wanja träffar medlemmarna
Det var två hårda möten med medlemmarna i Sthlm och Umeå direkt efter 7-tim mötet i går med LO. Måste säga att det var tufft gjort av Wanja Lundy-Wedin att stå fast vid dessa inprickade möten.Pressen från arga medlemmar och blodtörstigt mediafolk var hård. Nej, hon har inte handlat korrekt, men hon försöker verkligen visa att hon vill återta förtroendet.
Sämre är det med Mona Sahlin, som hela tiden gömmer sig bakom sin nya partisekreterare.

Pengar till kommuner och landsting
Bra förslag från regeringen. Ett tag lät det som det inte skulle bli ngn utdelnig alls. Både politiskt och rent sakligt är det ett bra beslut med de 17miljarderna på tre år. Att oppositionen aldrig är nöjd vet alla ändå.

Kompass mycket positiv till regeringens utredning om spårbilar
Kompass har i dag haft möte med styrelsen och det var mycket positiva tongångar från medlemskommunerna om regeringens initiativ att utse generaldirektören i SIKA Kjell Dahlström till utredare av spårbilar i Sverige. Kontakterna med näringslivet och Banverket ger hopp om ytterligare stöd från regeringen om resurser för de kommuner som vill satsa på spårbilslösningar. Det kanske kommer något trevligt i vårbudgeten. Åsa Torstensson
och Leif Zetterberg verkar förstå vad det kan betyda för Sverige, klimatet, trafiken, jobben och framtiden.

Inga kommentarer: