måndag 20 april 2009

Piratpartiet - valets junilista
Det blir Piratpartiet som blir EU-valets Junilista detta år. Kanske inte tre mandat men definitivt en stor framgång och definitivt ett mandat i EU-parlamentet. Det råder det ingen tvekan om efter Pirat Bay domen. Engagemanget att få ungdomar att rösta kommer i huvudsak att gagna Piratpartiet, ägen om det bara är ett enfrågeparti. Men ett enfrågeparti på medborgarrätt, yttranderätt och demokrati räcker långt. Samtliga andra partier kommer att förlora någon halvprocent till Piratpartiet. Det är också logiskt med tanke på hur FRA, Ipred, datalagringsdirektivet och Pirat Bay behandlats. Upphovsrättsinnehavare skall ha ersättning men fängelse och 30-miljonersböter är oproportionerligt. Det gynnar bara nedladdarna och Piraterna.
Utmärkt att de yngre kandidaterna skriver en gemensam artikel i SvD om vikten av att rösta i EU-valet. Men just det.. vilken fråga engagerar ungdomar?

Nej till Euron
Någon eurodebatt kommer det inte att bli och folkpartiet får väl några promille på frågan om en ny folkomröstning inom ett år som Jan Björklund sa i går, men någon folkomröstning får dom inte. Inte inom den tiden och varför överhuvudtaget? Vi har inte röstat om kärnkraften en gång till heller? Och det var 30 år sedan den folkomröstningen.

För övrigt lyser solen, fåglarna kvittrar och flickorna blir bara vackrare och vackrare..mina alltså...

Inga kommentarer: