söndag 5 april 2009

Har arbetarrörelsen i s-tappning mgjort sitt
Arbetarpartiet socialdemokraterna. Har kulmen passerats? Har bäst före datum uppnåtts? Kommer partiet i Sverige att minska? Kommer det att gå samma väg i Europa? Ja, är svaret. Socialdemokraterna som politiskt parti har passerat kulmen. Partiet har inte gjort sitt men passerat sin topp. De goda värderingarna, arbetet, välfärden, solidariteten, demokratin, internationalismen kommer att finnas kvar i andra partier men s kommer att minska.
Det är inte jag som säger det utan soialdemokraternas egen partiledning i Sverige som handlar efter detta mönster när man inte tror på sig själv som stort parti utan skapar det rödgröna blocket. Bonuskrisen, Wanja Lundby-Wedin och Mona Sahlin och gårdagens opinionsmätning är bara steg på vägen.
Tragiskt? Ja och nej. Partierna är inga självändamål det är deras innehåll, trovärdighet, livskraft och förtroende eller brist på förtroende som avgör framtiden. Döm själv.

Marit, Marit, Marit
Hur man låter intresset för uppmärksamhet utplåna all heder. En tragisk effekt av medias betydelse eller en person som tycks havererat. Det är väl inte antingen eller - att handla ekologiskt eller att äta rester? Det är väl inte antingen eller att äta närodlat eller att vara klimatsmart? Kan man inte tänka sig att det går att göra både och...

För övrigt skall jag nu åka i väg och spela tennis och hälsa på flickorna, Emma, Sara och Hanna. De två små närmar sig med raketfart tre kilo....

2 kommentarer:

Anonym sa...

"Hur man låter intresset för uppmärksamhet utplåna all heder"
är väl en bra beskrivning på att skriva på protestlistor och sedan rösta tvärtom som du gjorde i Ljungfrågan?

Anonym sa...

Det fanns väl ingen inkommen ansökan att rösta på